”Om det verkar vara för billigt för att vara sant, …är det ofta så”.

Nästa gång ni gjort en upphandling där det verkar för billigt för att vara sant, så är det oftast så. Något är inte som det ska, då är det dags att ställa sig frågan: Vad kan göras bättre och hur kan vi ställa bättre krav i nästa upphandling. Anlita en seriös städfirma som gör ett bra jobb, där timpriserna och avverkningsgraderna följer de riktlinjer som branschen fastställt.

Läs mer

Varför görs inte fler kvalificerade upphandlingar?

– Varför tror de som fattar beslut om att köpa städtjänster att det skulle vara en enkel tjänst att upphandla?

– Varför är det så att 98% av alla städtjänster som upphandlas har lägsta pris som utvärderingsmodell utan att det egentligen ställs några som helst kvalitetskrav?

– Varför är det så att i de allra flesta fall saknas tillräckliga kunskaper om städning av de chefer som tar besluten?

Läs mer

Lönebidrag, är det tänkt som ett PRUT i städbranschen?

Vi har numer både ROT och RUT för olika tjänster, med fokus på stöd till privatpersoner och hushåll, och för att öka sysselsättningen, men också för att minska problem med svart och ”osynlig” arbetskraft.
Städbranschen Sverige har i flera år, konstaterat att det i professionell städning och upphandling, har smugit sig in något nytt, något som kanske skulle kunna kallas PRUT.

Läs mer

Vems är felet, vem har rätt och vem har fel om Samhall, den ständiga frågan?

Städbranschen Sverige följer, och har i många år följt debatten om det uppdrag Samhall har i vårt land. Vi tycker självklart inte heller om att det skulle kunna förekomma situationer där människor nyttjas fel, eller väljs ut från en större grupp på fel sätt, detta gäller naturligtvis hela städbranschen.
Städbranschen Sverige verkar varje dag för ett rent och hållbart Sverige.

Läs mer

Unik möjlighet för dig som arbetar i städbranschen som städare, arbetsledare eller chef

Kostnadsfritt inspirations webbinar om hälsa. Torsdag 27 maj.
Att må bra är en förutsättning för att kunna utföra ett bra jobb.
Vi kan främja hälsa på flera sätt, genom att röra på oss, ta hand om oss, undvika negativa tankar och beteenden, stressa mindre, ta vara på våra relationer, umgås med människor vi tycker om, äta rätt och – inte minst – göra sådant som vi mår bra av.

Läs mer

Unik bok för dig som arbetar i städbranschen!

I RENT UT SAGT. Allt du vill veta om lokalvård, tar sig Jan Stegmann och Carina Boman Helgesson an lokalvårdens historia, dagens professionella städning, chefs- och ledarskapet, arbetsmiljö, integration och jämställdhet, ekonomi och kalkyler, hållbarhet, innovationer, teknik, utbildning och upphandling.
Boken har fått stor uppmärksamhet i tidningar, radio och TV, en bok helt unik i sitt slag.

Läs mer