Kompetensutveckla din personal, eller dig själv genom att söka pengar ur vår stiftelse

För någon vecka sedan levererade vi vår första egna podd ”Städa kan väl alla”. Det handlade mycket om hur städbranschen utvecklats genom tiderna och vad mycket som egentligen har hänt. Det vi alla var eniga om var att med den snabba utveckling som skett krävs kompetens och utbildning för att klara alla nya krav som ställs i som städare men även arbetsledare och chefer i branschen. Lyssna på podden här.


Precis som i alla andra branscher är städbranschen beroende av medarbetare som har rätt kompetens. Idag är både teknik, digitalisering och the internet of things vanligt förekommande även i vår bransch. De senaste åren har dessutom pandemin satt nya perspektiv på vårt yrke och krav på hur vi undviker smittspridning.

Framför allt tycker jag att utbildning och kompetens är en fråga om att höja yrkets status och att höja städarnas löner.

Kompetensutveckling och utbildning är en jätteviktig fråga för dina medarbetare, de blir sedda, de känner sig viktiga och de kommer få ett större självförtroende, men framförallt ett ökat engagemang. Det blir en otrolig win-win situation för både företag och människa.

Ett stort dilemma för många städorganisationer, är att utbildning och kompetensutveckling ofta kostar en hel del pengar. Det blir lätt att detta bortprioriteras …tyvärr.

Det finns sätt att lösa detta på genom att söka pengar ut vår egen stiftelse för kompetensutveckling grundat av Christina Holmefalk. Här kan du ansöka om medel/pengar för att kunna gå en önskvärd utbildning. Förra året var det Rahman Kolic från Facila AB som fick en arbetsledarutbildning betald via stiftelsen och tittar vi tillbaka vann Marika Krohn och Ulrika Karlsson från städorganisationen på Örebro universitet pengar till att gå en SRY handledarutbildning.

I år är det dags igen – vi har öppnat upp för att ta emot din ansökan om medel ur stiftelsen. Hur gör man då?

Skicka ett mail till info@stadbranschensverige.se och berätta varför just du eller ditt företag vill kompetensutveckla er.

Prisutdelning av medel/pengar ur stiftelsen kommer att ske på Clean & Facility i Kista 15-16 november.

Vi ser fram emot er ansökan. Sista ansökningsdag 31 oktober.

Sista nyheter

Tipsa oss

Berätta om ett branschevenemang. Skicka ett mail till info@stadbranschensverige.se