”NYCKELTAL” FÖR FRAMGÅNGSRIKA UPPHANDLINGAR

2017 startade Matthias Lindholm, ordförande i Städbranschen Sverige vårt framgångsrika nyckeltalsprojekt

Projektet genererade en Excelfil, där man själv kan göra beräkningar med ett beskrivande häfte. Häftet och Excelfilen har varit en av våra mest sålda produkter i vår webbbutik under det senaste året.

Nu har vi reviderat materialet, vilket innebär att en ny utgåva i version 2.0 finns att beställa på Städbranschen Sveriges hemsida.

Jag träffade Matthias och frågade om nyheterna i version 2.0.

Vad var din målsättning med nyckeltalsprojektet när det startade 2017?

– Vi hade noterat, och fått många frågor kring att det saknades enkla och tillgängliga nyckeltal för städbranschen, vilket gjorde att Mårten Widborg och jag startade upp detta projekt.

Varför tror du att intresset över vårt nyckeltalsmaterial har varit så stort?

– Det är enkelt och smidigt att använda och förstå, både för en leverantör som ska räkna på uppdrag, samt för en upphandlare som ska bedöma offerterna de får in. En upphandlare/inköpare kan enkelt se om tid och avverkningar är rimliga, vilket är svårt om man inte har något att luta sig mot. Sen finns det ju många kalkyleringssystem, men de är oftast för omfattande och dyra för de mindre och medelstora städföretagen.

Vad är det för nyheter och revideringar våra medlemmar kan förvänta sig i version 2.0?

– Dels blir det en ny plattform i form av Google Workspace, men framför allt har vi öppnat möjligheten för användaren att själv välja städfrekvens, vilket är något som flera har önskat och vi varit lyhörda för.

Vad är dina visioner kring upphandlingar i framtiden?

– Idag är vi många som verkar för att ge råd till upphandlare inom lokalvård, för att ge dem både verktyg och ledsagning i hur de bör tänka när det gäller att upphandla städning, utan att landa i ”lägsta pris”. Här fyller våra ”Nyckeltal” en viktig roll. Med de många olika insatserna som pågått, och som pågår är min förhoppning att upphandlingar i framtiden ska landa i ”rätt leverans till rätt pris” i stället. Och att de oseriösa aktörerna får svårt att etablera sig i vår viktiga städbransch!

Beställ ”Nyckeltal” på Städbranschen Sveriges webbutik.

Carina Boman Helgesson                                                                                                                                          Kansliansvarig Städbranchen Sverige

Sista nyheter

Tipsa oss

Berätta om ett branschevenemang. Skicka ett mail till info@stadbranschensverige.se