Stora städchefsdagen 15 september 2023

Stockholm 24 maj 2024

Alla eventer

Stora städchefsdagen – en succé

Fredagen den 15 september blev då äntligen stora städchefsdagen av, vilken fantastisk dag det blev med massor av inspiration, skratt och delaktighet.

Det var ca 30 anmälda och dagen tillbringades på Saturnus konferens mitt i centrala Stockholm. Det var blandat med kommunala, statliga och privata städbolag som alla hade ett stort ”sug” efter att få tips och råd från hur andra hanterade olika dilemman.

Saker som kom upp på agendan som man ville prata om var bland annat:

• Hur vända negativt beteende till positivt

• Hur motiverar man sina medarbetare

• Hur får man till en bättre kommunikation och feedback

Carina Boman Helgesson och Marika Krohn föreläste om de fyra olika personlighetstyperna och hur det kan skapa kollision och konflikter i arbetsgrupperna. Hur får man det att fungera? De kom med lite tips och råd utifrån egen erfarenhet

Christina Holmefalk pratade kompetens och utveckling i städbranschen och hur det stärker både chefer och lokalvårdare till höjd yrkesstolthet.

Sist men inte minst var Ulrika Carlberger hos oss livscoach och inspiratör och hon pratade bland annat om hur våra tankar påverkar våra livsval. Hon menade att vi måste börja ifrågasätta våra tankar och känslor mer. Vilka ”glasögon” har vi på verkligheten? Och vilka är dina valda sanningar? Fortsatt pratade hon om vikten av mental träning och våga drömma mer. Hjärnan kan inte skilja på verklighet och fantasi vilket gör det till ett fantastiskt verktyg.

På eftermiddagen delade vi in oss i grupper (blandat från olika städverksamheter) och diskuterade de dilemman som uppkom innan vi startade dagen.

Reflektioner från dagen från våra deltagare var bland annat: ”Helt rätt deltagare på dagen vi fick med oss mycket från gruppdiskussionerna. Mer tid önskas två dagar hade varit perfekt vi har ju precis lärt känna varandra när det var slut. Helt nöjd bra upplägg. Bra planering, alla fick prata och det var roligt att prata med andra kollegor. Föredragen jättebra och det fanns igenkänning saker vi påbörjat jobba med. Fortsätt med såna här aktiviteter det behövs.”

24 maj 2024

Tipsa oss

Berätta om ett branschevenemang. Skicka ett mail till info@stadbranschensverige.se

Kalender