Städbranschen Sverige Auktorisation, tar kraftfulla kliv framåt

I dagarna är ett nytt kansli etablerat söder om Stockholm City, öppning blir i början på februari 2022. Vårt befintliga kansli för Föreningen Städbranschen Sverige kommer fortsätta som vanligt, från Örebro med Carina Boman Helgesson i spetsen.

Från det nya kansliet kommer vi driva daglig kanslifunktion, med fokus på Auktorisationen. Men också Föreningen Städbranschen Sverige kommer att vinna på detta i längden. Vi vill ge hela städsverige lite mer av allt, för nu ska vi göra skillnad tillsammans.

En första medlem är avtalad, och ansökningsprocessen går igång på det nya året.

Den mest sammanfattande förklaringen till initiativet är; För alla som vill verka för ett Rent och Hållbart Sverige på alla nivåer.

Under de senaste veckorna, med extra boost efter städmässan i november, har vi fått många helt nya kontakter, och ett stort intresse för initiativet, från våra medlemmar. Både leverantörer och upphandlare/inköpare har hört av sig, vi uppfattar att intresset är stort. De flesta har uttryckt – Ja, det är hög tid för modernisering och uppgradering av städbranschen, på alla nivåer!

Hållbara affärer där köpare och säljare ska kunna förstå varandra!

Vi har sett allt för mycket av dålig upphandling, och leverantörer som utnyttjar systemet. De utnyttjar bidrag för att konkurrera – med vad vi kallat PRUT-bidrag. Det är dags att återgå till sunt förnuft, och rimliga villkor som grund. Alla förstår nog innerst inne att 185:-per timme, inte räcker för att betala en städtimme. Att det tar längre tid än 30 sekunder att städa en toalett, och att man löpande måste kontrollera och följa upp det man köpt, annars blir vi alla lurade. Nog är det rimligt för de flesta, men uppföljning sker endast i begränsad omfattning, och i synnerhet inte tillräckligt inom offentlig upphandling.

Rättvisa moderna villkor med fokus på arbetsmiljö- och kompetensutveckling!

Städbranschen Sverige har genom åren medverkat vid ett antal workshops, seminarier, paneldebatter, policygrupper mm. Genomgående har både myndigheter, företrädare i branschen och verksamma ägare hos leverantörer varit eniga. Vi vet vart felen och problemen sitter, men ingen gör något. Städbranschen Sverige Auktorisation tycker det är hög tid att nu verkligen agera!

Sammanfattningsvis hoppas vi fler vill medverka till förändring; Genom att tillsammans med andra verksamma i städbranschen som vill förändra och kämpa för ett Rent och Hållbart Sverige, på alla nivåer!

Välkommen till oss, med din ansökan! info@stadbranschensverige.se