”Auktorisationspodden” Skatteverket

24 juli 2024

Alla eventer

Matthias Lindholm och Gesa Markusson från vår styrelse har träffat Tomas Larsson från Skatteverket i en serie om fyra poddar.

Matthias Lindholm och Gesa Markusson från vår styrelse har träffat Thomas Larsson från Skatteverket i en serie om fyra poddar.

Del 1 tar upp Skatteverkets förebyggande arbete som bland annat sker i samverkan och dialoger med kommuner, regioner och olika städföretag.

I del 2 tar de upp tips och idéer på verktyg som kan användas vid upphandlingar. Vad finns för material att hämta på Skatteverket eller andra myndigheter som kanske inte är helt kända.

I del 3 pratar de bland annat om olika redskap som finns tillgängliga på Skatteverkets hemsida. Thomas berättar att det finns massor av bra e-tjänster som enkelt kan användas, bland annat kan du lätt kontrollera företags F-skatte konton samt arbetsgivaravgifter. Det som många  inte tänker på är att alla beslut på Skatteverket är offentliga.

I del 4 pratar de bland annat om problemen med alla underentreprenörers underentreprenörer. Thomas talar bland annat om vikten av att kontrollera underentreprenörens redovisning av arbetsgivaravgifter. – Vi lyssnar också mycket på branschen, vad ger ni för signaler? Är det rimligt med tre, fyra underentreprenörer?

Lyssna på del 1 av podden

Lyssna på del 2 av podden

Lyssna på del 3 av podden

Lyssna på del 4 av podden

24 juli 2024

Tipsa oss

Berätta om ett branschevenemang. Skicka ett mail till info@stadbranschensverige.se

Kalender