Ordförande har ordet!

Så här när året börjar närma sig sitt slut så passar det bra att summera året som gått samt blicka in lite i 2018.

Under våren hade vi en mycket uppskattad branschkryssning med inriktning på utbildning med mycket bra föreläsare och aktiva deltagare/utställare. Det var också Cleanmässa i Malmö med många bra miniföreläsningar.

I somras fick jag förtroendet att ta över som ordförande i branschens viktigaste förening. Jag har jobbat med att engagera styrelsemedlemmar, suppleanter mfl i olika projekt, vilket lett till att vi kommit igång med och vidare med flertalet aktiviteter.

Nyckeltalsprojektet är igång för fullt och vi väntar in de sista bidragen till den första delen idag, 15/12! Ska bli mycket spännande att analysera.

Elmiamässan i Jönköping genomfördes med en välbesökt extra stor monter, där även några av våra medlemsnyttor fick plats! Även denna gång med välbesökta miniföreläsningar och flera nya medlemmar. Vidare så pågår projekt kring uppdatering av vår litteratur, appen, samarbetsprojekt med SABO, framtagande av en praktisk introduktionsutbildning, hållbara golv och mycket mer.

Jag har hunnit med att träffa min ”ordförande kollega” Emma Unvik på Almega samt förbundsordföranden för Fastighet, Magnus Pettersson. Har även varit och föreläst hos Arbetsförmedlingen i Västra Götaland och tillsammans med Bo Manelius träffat ”Finska städbranschen” på deras branschkryssning.

Deltagit i en rad intressanta nätverk och det som ger mycket hopp inför framtiden för vår kära städbransch är att samtliga mynnar ut i samma målriktning, d.v.s. att nu får det vara nog med alltför låga priser och oseriös kreativitet! Med siktet inställt på Hållbara upphandlingar och en kommande film som släpps i vår.

Våra branschdagar på Falkenbergs Strandbad, 9-10 november, med fokus på Miljö och Hållbarhet var mycket uppskattade och i en fantastisk miljö! Där utspelade sig även den mycket intressanta och heta debatten kring #rent vatten, #ultrarent vatten, #joniserat vatten som uppskattades av de närvarande.

Blickar vi in lite i 2018 så fortsätter våra projekt och vi har branschdagar i Piteå 20-21 mars. Fokus dessa dagar är Golvskötsel och Vit bransch. Båda oerhört viktiga och centrala för alla i branschen.

Vi har även infört en ny typ av medlemskap, GULD. Gå in, läs mer om detta och uppgradera ditt medlemskap på vår hemsida!

Till hösten är det dags för Cleanmässan i Kista i oktober.

Vi växer stadigt med nya medlemmar vilket jag ser som ett kvitto på att vi gör någonting rätt.

Slutligen och med risk för att bli tjatig – se till att bli medlem och engagera dig för Sveriges viktigaste bransch! Gör det NU!

En riktigt God Jul, Gott Nytt År och tack för året som gått önskar vi i Städbranschen Sverige!

Matthias Lindholm, styrelsen och suppleanter